zondag 10 juni 2012

Mei & Juni 2012

 Hierbij een klein overzicht van de maand mei en het eerste gedeelte van juni.
Alles staat nu ingepakt voor de eindbeoordeling, dus ik heb wederom een selectie gemaakt. Hieronder: Typografie opdrachten: 'Dynamiek' en 'Sexy'. Deze woorden heb ik gekozen uit een lijst die we van de docent kregen.

Dynamiek als schaduw
Behangpapier en touwDynamiek in de lucht
Behangpapier en touw

 Sexy  (zie * onderaan bericht)
Make-upverpakkingen (kleuren bewerkt in photoshop)
- klik om te vergroten -


Voor het vak perspectief heb ik weer een aantal stappen gezet. Ik ben wel iets blijven doen met de zelfportretten, maar mijn doel was om het meer persoonlijk te maken. Om te zorgen dat ik mensen kan raken met mijn werk, moet ik eerst zorgen dat ik open en eerlijk werk durf te maken - en dat kan alleen maar beginnen bij mezelf. 
Hieronder een paar voorbeelden van de kaartjes die ik heb gemaakt (ik heb er totaal 28). De teksten die erop staan, zijn teksten uit liedjes die mij raken/aanspreken. 
Formaat: tussen 5 en 15 cm.

Stupid Boy
Zwart conté potlood en Oost-Indische inkt


Cry 
Zwart conté potlood, een blauw kleurpotlood en Oost-Indische inkt


Adventures in Solitude
Zwart conté potlood, blauwgroen kleurpotlood en Oost-Indische inkt

Already Gone
Oost-Indische inkt en aquarelpotlood

Keep Drivin'
Oost-Indische inkt en aquarelpotlood

Hiervan heb ik er dus nog twaalf.

In de laatste fase van dit project (tot nu toe dan) kreeg ik de vraag of het niet nóg persoonlijker kon door mijn eigen teksten toe te voegen. Ik heb nog vijf kaartjes gemaakt met Engelse teksten (omdat die taal mij meer aanspreekt dan Nederlands), maar ik kreeg het advies om het toch eens in het Nederlands te proberen. 
Daar zijn deze twee uitgekomen:


Overal
Zwart conté potlood en Oost-Indische inkt

Laat me gaan.
Oost-Indische inkt

Het was moeilijk om dit te doen, maar ook ontzettend leuk. Ik voel me altijd zo schuldig als ik werk maak wat op mezelf gericht is, maar daarom moest ik dit júist wel een keer doen.

En... ik heb een youtubekanaal geopend, waarop ik 'Speed Drawings' zet (versnelde video's van het maken van een tekening) en andere kunstige video's. Mijn username is IllustrationsByAnne, en ik mag hier geen video's opzetten vanwege de advertenties. Dus... Als je ze wilt zien: ga naar youtube en typ mijn username in de zoekbalk, en voilà - de eerste link is mijn kanaalpagina, waar je op mijn video's kunt klikken. 

* Hier is 'the making of' van mijn typografieopdracht 'Sexy' ook op te zien.

Eindbeoordeling
Morgen heb ik mijn eindbeoordeling voor het tweede semester (ik moet dus alles weer uitstallen voor de laatste beoordelingen), donderdag heb ik mijn eindgesprek. Eigenlijk weet ik al dat ik dit semester gehaald heb, voor al mijn voorbeoordelingen heb ik (weer) alleen maar zevens en een acht gehaald, voor de theorievakken een acht en een negen. Ik hoef gelukkig dus nergens bang voor te zijn, illustratie is dus wel echt de goede keuze geweest. Ik zie het ook wel als een knipoog uit de hemel; ik zit hier blijkbaar echt op de goede plek en dat voel ik zelf ook. Ik hoop alleen wel voor mijn klasgenoten dat we met z'n allen doorgaan naar volgend jaar. Er zijn er al een paar afgevallen, helaas, hopelijk worden dat er niet meer... We zullen zien. 

Na aankomende week heb ik nog twee projectweken ter voorbereiding op het Stadsfestival Zwolle waar wij een bijdrage aan leveren, en dan zit het eerste studiejaar er alweer op! 

Cheers!


2 opmerkingen:

  1. Wat spannend, ben benieuwd hoe de eindbeoordeling is afgelopen. Die van het doolhof vind ik erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Aline, de eindbeoordeling ging goed! De docenten zijn positief en ik heb mijn propedeuse ruim gehaald. Daar ben ik enorm blij mee!

      Verwijderen