dinsdag 1 mei 2012

'Politiek In Prent' - 28 Maart 2012

Op 28 maart was de opening van de expositie 'Politiek in Prent' 2012 in Arnhem. De beste politieke tekenaars mogen daar hun werk exposeren.
Die dag was onze klas uitgenodigd om mee te doen aan de 'cartoonbattle' die dezelfde avond plaats zou vinden. De bedoeling was dat er van onze klas één of twee personen door zouden gaan naar de 'battle', waarbij ze het op mochten nemen tegen de 'beroemde' politiek tekenaars (voor mensen die zich geen goed beeld kunnen vormen over 'politiek tekenaars'; eigenlijk staan ze beter bekend onder het woord 'cartoonisten' - maar dat klinkt niet zo professioneel). 
Samen met nog een meisje uit mijn klas (Lune) mocht ik door naar die battle. Het was een hele bijzondere ervaring om zo tussen al die bekende mensen in te zitten.

De onderwerpen waaruit we mochten kiezen, waren: de onderhandelingen in het Catshuis, óf het idee van de D66 om het gratis trouwen af te schaffen. Ik koos voor het laatste, omdat ik daar wel een leuk idee bij had. We hadden ongeveer een uur de tijd (als ik langer de tijd had was 'ie misschien wat anders geworden).

Dit is 'm geworden:


Gratis trouwen afschaffen? 
Aquarelverf

Even wat extra uitleg (is hopelijk niet nodig, maar toch): dit stel moet nu dus gaan betalen om te kunnen trouwen. Geld voor dure ringen is er niet meer, dus dan zit er maar één ding op: uit de 'kauwgomballenautomaat' (maar dan met van die plastic balletjes waar een verrassing in zit) een ring kopen voor bijna niks.

De winnaar was Hajo met zijn tekening van 't 'Cackhuis' 
Wat erg leuk was: ik kreeg een eervolle vermelding! Dit had ik totaal niet verwacht, omdat er heel veel goede tekeningen zijn gemaakt.

Voor wat meer informatie klik hier.

2 opmerkingen: