vrijdag 6 april 2012

Maart 2012


In deze maand heb ik veel gemaakt, maar ik heb een kleine selectie gemaakt. Sommige dingen zijn erg experimenteel, waardoor het soms niet 'mooi' is om naar te kijken. Andere mógen niet op mijn blog vanwege een anoniem project waar ik aan meedoe. Daarom maar een paar werken deze keer.

Voor het vak Perspectief moest ik een project starten waarbij ik mezelf ga ontwikkelen in een gebied waar voor mij een grote uitdaging ligt, of wat ik nog beter moet leren.
Ik ben teveel gericht op anderen, op wat zij 'mooi' of 'knap' vinden. En dat zou me op een gegeven moment de kop gaan kosten, want als ik dat constant blijf doen, kan ik andere mensen niet raken met mijn werk. Ik moet meer persoonlijk werk gaan maken. En om te beginnen: een reeks zelfportretten waar ik niet langer dan drie tot vijf minuten over mocht doen. Nu heb ik dus een berg van meer dan zestig zelfportretten. In het begin waren ze nog te 'netjes', maar voor de laatste sessie zelfportretten kreeg ik de opdracht om dat echt helemaal los te laten. Ik moet het nu even alleen voor míj doen, míjn emotie moet erin te zien zijn.
Daarom koos ik ervoor om de verf er met mijn handen op te smeren.
Deze twee zelfportretten heb ik er even uitgekozen als voorbeeld:Dit is behoorlijk anders dan wat ik normaal doe. Ik twijfelde eerst ook eventjes of ik het hier wel op wilde zetten, maar ik denk dat het wel belangrijk is om te laten zien wat ik nog méér doe dan alleen keurig nette beelden maken. Als kunstenaar moet je heel dicht bij jezelf blijven, en ik moet eerlijk toegeven dat ik dat niet altijd doe. Omdat ik wil dat anderen het mooi en knap vinden... Maar dít is ook een kant van mijn werk - en die ga ik nu dus ook verder ontwikkelen.


Voor het vak Boekillustratie zijn we bezig met een verhaal, 'De tas met verhalen', waarbij we onze eigen versie mochten bedenken. Ik heb van oude knopen een nieuwe 'tas' gemaakt, waarbij achter elke knoop een verhaal zit. Klik om te vergroten.


De tas met verhalen
Knopen, acrylverf, stift en papier op karton

Voor het vak Schilderen/Tekenen heb ik een werk gemaakt met het thema 'Lente'. Een abstract beeld deze keer - weer eens wat anders.
Dit is zoals de lente er ongeveer in mijn hoofd uitziet, met rechtsonder de winter en linksboven de zomer.

Lente
Acrylverf op papier (100 x 70 cm)


En dan nog een werk zoals jullie misschien meer van mij gewend zijn, met het thema 'het gesprek'.

Het Gesprek
Acrylverf op papier (70 x 100)

7 opmerkingen:

 1. 'Het gesprek' is echt gaaf Anne...maar de rest is er niet minder om hoor :)
  Liefs mama

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het gesprek vind ik inderdaad erg veelzeggend, maar ook je bovenste zelfportret vind ik mooi! Die onderste oogt wat bloeddorstig :-)
  Leuk dat je dit allemaal wilt delen Anne, ga zo door meiske en laat je inderdaad niet teveel leiden door wat anderen vinden.

  Knuffel van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Anne, ik kom hier via de site van je moeder :)
  Wauw, mooie schilderijen zeg! Die onderste is echt sprekend, die erboven 'lente' is er zeker één waar je langer naar blijft kijken. Die zelfportretten zijn ook spannend en expressief! Succes met je opleiding!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig stukje werk wat mij persoonlijk heel herkenbaar overkomt. Haha....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de reactie! Leuk dat het herkenbaar is, blijkbaar zit er dan toch iets in wat herinneringen/gevoelens oproept (en misschien is dat voor de kijker niet altijd even leuk, maar ik vind het goed om te horen).

   Verwijderen