zaterdag 4 februari 2012

Koopman In De Gouden Eeuw


(klik om te vergroten)

Zoals ik een paar maanden terug heb beloofd, zou ik een laatste bericht over dit boek posten. Ik wilde het boek namelijk eerst lezen voordat ik het aan zou prijzen, en nu is het (eindelijk!) zover; ik heb het boek in de afgelopen maand gelezen. Vanwege tijdgebrek was ik er in de maanden daarvoor nog niet aan toegekomen.
Maar goed; wat vind ik nou van dit boek?
Toen ik begon met lezen, had ik al wel door dat je er meteen middenin valt. Ook al gaat het nog niet meteen over de uiteindelijke hoofdpersonen, ik had wel door dat het wel belangrijk was. Even 'rustig inkomen' zat er niet in. Na verloop van tijd wordt het totaalplaatje steeds duidelijker, en ongeveer halverwege het boek zat ik helemaal in het verhaal. De eerste helft heb ik in een paar weken gelezen, de andere helft in drie dagen. Ik mag natuurlijk geen spoilers geven, dus daarom kan ik niet vertellen hoe het afloopt. Het verraste mij in ieder geval op een positieve manier!
Het beeld dat ik had van het boek voordat ik het gelezen had, heb ik helemaal bijgesteld. Ik houd normaal niet zo van romans die erg gefocust zijn op geschiedenis. Het duurde voor mij dus even voor ik echt in het verhaal zat, maar toen het eenmaal zover was, kon ik het bijna niet meer wegleggen. Het is overigens nog erg leerzaam ook; als je van geschiedenis houdt is dit boek nog meer een aanrader: het speelt zich grotendeels af in Amsterdam, in de VOC-periode.
Mijn complimenten voor de auteur: Arie de Ruiter.

Nu ik het boek gelezen heb, ben nog blijer met het feit dat ik de omslag mocht illustreren :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten