woensdag 31 augustus 2011

Update: Start Kunstacademie


Hallo allemaal,

Afgelopen weekend (26 t/m 30 augustus) ben ik naar Vlieland geweest met alle eerstejaars studenten van de kunstacademie. Het is nu echt begonnen.
Het waren leuke dagen, maar ik realiseerde me wel iets: er gaat de komende jaren echt heel wat veranderen voor mij. Lange dagen (waarschijnlijk vaak nachtwerk), een onzekere toekomst... Maar ik weet nu wel zeker dat ik berei
d ben om dat risico te nemen. Eigenlijk heb ik dat al genomen door een paar maanden terug toelatingsexamen te doen, maar nu is het officieel. Want sinds ik met de pabo gestopt ben, heb ik me voorgenomen om deze studie koste wat kost af te maken. Omdat ik denk dat dit wel bij me past, maar ook omdat ik mezelf beter heb leren kennen en nu weet dat dit toch het beste voor me is. Ik zal een hoop moeten leren, maar dat hoort er allemaal bij. En daar zie ik ook naar uit.
Ik zal mezelf natuurlijk ook verder moeten ontwikkelen, wat niet allemaal zo soepel gaat... Kritiek is dus zelfs nodig, vrees ik.
Wat me wel opviel in de afgelopen dagen, was dat iedereen elkaar accepteert. Ik heb nog nooit zoveel verschillende 'soorten' mensen gezien, maar toch was dat geen reden om elkaar af te stoten. Juist niet. Wie weet kwam dat omdat je op elkaar aangewezen was omdat het stortregende en bijna niemand daarom eenzaam in z'n tent zat :)

Ik kijk nu wel anders naar mijn eigen werk. Eigenlijk doe ik 'van alles wat' en het zijn voornamelijk realistische beelden. Ik heb nog geen voorkeur voor bepaalde manieren van werken of voor onderwerpen. Dat moet allemaal nog komen. Natuurlijk weet ik van mezelf echt wel wat ik wel en niet mooi vind, maar dat durfde ik er nog niet echt uit te laten komen. Nu gaat het daarop aankomen. Wie ben ik en waar sta ik voor? Wat vind ik mooi en wat raakt mij?
Hopelijk gaan daar antwoorden op komen in de komende jaren. Voor sommigen zal dat schrikken zijn, anderen worden misschien positief verrast. We zullen het zien...

Silence - 2011
(pen op papier)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten