zaterdag 7 mei 2011

Hoofd- en bijpersonen 'Haar geest was gewillig'

*
Deze keer weer eens heel iets anders. Ik ben nu sinds oktober bezig met het schrijven van een verhaal. Titel: 'Haar Geest Was Gewillig'.

Het thema van het verhaal: overspel/ontucht. Ik heb het vanuit een christelijk oogpunt geschreven; veel van de hoofd- en bijpersonen zijn/worden gelovig.


Er komen veel verschillende personen in voor en het is wel leuk om daar een beeld bij te hebben (zodat ze ook makkelijker onthouden worden tijdens het verhaal). Nu ben ik afgelopen weekend begonnen met het maken van portretten van de belangrijkste hoofd- en bijpersonen.


Onderstaande tekeningen heb ik voor mijn plezier gemaakt, ik weet nog niet of ik er verder nog iets mee ga doen - stel dát er iets met mijn verhaal gebeurt. Verschillende mensen moedigen me aan om nu toch wel een keer een verhaal naar een uitgever op te sturen (ik heb al eerder verhalen geschreven waar ik niets mee gedaan heb). Zelf ben ik er nog niet helemaal uit (bang dat ze er niets mee kunnen, denk ik).


Verder verklap ik ook niet wie de hoofd- en wie de bijpersonen zijn. Sommigen beginnen als bijpersoon, maar worden dan toch ook opeens wel héél belangrijk... Misschien zien jullie overeenkomsten tussen personen: dat kan ook. Dat móet zelfs. Er zijn namelijk bloedbanden tussen sommige karakters... Maar hoe die precíes lopen, vertel ik ook niet. Want stel dát het uitgegeven wordt (stille hoop), dan is er niets meer aan, natuurlijk.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om deze portretten door te kijken!


P.S. De Enter-toets werkt niet helemaal mee, vandaar dat er soms teveel regels wit tussen zitten.


Alle personen op 'n rijtje:

- Belangrijke hoofd- en bijpersonen van 'Haar Geest Was Gewillig' - (2011)
Materiaal: Potlood op tekenpapier, A5Richard


(1939)


- hier 27 jaar -Philip

(1953)

- hier 36 jaar -


Nina

(1967)

- hier 18 jaar -


Bart

(1944)

- hier 22 jaar -


Angela


(1942)


- hier 24 jaar -


Vera


(1967)

- hier 21 jaar -


Jesse

(1989)

- hier 16 jaar -

Rogier


(1964)


- hier 20 jaar -Ben
(1965)
- hier 16 jaar -


Jennifer
(1955)
- hier 33 jaar -


John
(1957)
- hier 28 jaar -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten