woensdag 6 april 2011

Uitslag toelatingsexamen + gemaakte werken

Ja, het is hier langer dan een maand stil geweest. Dit was omdat ik druk was met het voorbereiden van het toelatingsexamen van de kunstacademie. 't Examen bestond uit het meenemen van mijn portfolio (het werk van de afgelopen jaren), thuisopdrachten en op de academie zelf ook twee opdrachten. En een motivatiegesprek. Het was dus best veel werk om dit allemaal voor te moeten bereiden, daarom heb ik mijn blog tijdelijk geparkeerd. Maar ik hoop dat dit het weer goedmaakt: Ik ben toegelaten tot de kunstacademie ArtEZ (Zwolle)! Bij deze twee foto's van de resultaten van de academieopdrachten. De eerste is naar de waarneming, de tweede naar de verbeelding.
*

Stilleven: Gieter, fles en schedel (2011)

- Opdracht naar de waarneming -


'Ik droomde dat ik langzaam leefde... Langzamer dan de oudste steen' (2011) - Opdracht naar de verbeelding -

Aan de hand van dit citaat moesten we een schilderij maken, waarbij we onze eigen fantasie en verbeelding mochten gebruiken.

En nu begint het pas... Het is een hele uitdaging, waar ik ongelofelijk veel zin in heb!

3 opmerkingen:

 1. Hey Anne! Stond jij een paar plekken voor me in de klas, aan de hoek van je eerste tekening te zien? :p Ik ben ook toegelaten op ArtEZ, Zwolle, gekozen voor Stories & Design, en ik had hetzelfde stilleven en dezelfde tweede opdracht waar je kon kiezen uit drie gedichtjes :) Gefeliciteerd hè! Misschien zijn we wel klasgenootjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoihoi! Door op je naam te klikken kwam ik op je site terecht, maar daar moest ik me per se ergens voor aanmelden dus daarom reageer ik hier maar even (hopelijk lees je dat) :) Bedankt voor je berichtje :) Het zou inderdaad kunnen dat ik jou die dag gezien heb... In ieder geval gefeliciteerd met je toelating! Ik ga ook de richting Stories & Design doen - dus wie weet worden we inderdaad klasgenoten! Jij bent al veel meer in die richting bezig, zie ik. Wat dat betreft moet ik nog een hoop leren... Er staat ook dat je meer toelatingen hebt gedaan voor andere scholen. Maar het wordt toch ArtEZ, begrijp ik? Dan zie ik je waarschijnlijk volgend jaar inderdaad :)
  Groetjes, Anne
  ps. Heet je Melly of Paola Tosca? Stomme vraag misschien, maar er staan hier verschillende dingen verspreid over je site ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ja, ik hield het wel in de gaten! Leuk dat je even reageert!! Paola is m'n officiele naam, maar mijn vrienden noemen me Melly omdat het makkelijker uit te spreken is, en ik vind het zelf ook wel leuk. :) Ik zat echt even m'n ogen uit te kijken naar alles wat je al gemaakt hebt hier op je site, heel professioneel en ook echt mooi! Realistisch gezien heb ik nog een boel te leren!

  Ik heb ook al contact met een paar anderen die door de toelating heengekomen zijn, en we zochten samen naar een kamer of huisje in Zwolle. Zoek jij ook naar een kamer, of blijf je thuis wonen? :)
  Groetskes! ~Melly

  ps. Ik vond het leuk om te lezen dat je gelovig was, ik had niet gedacht dat te vinden op een kunstacademie, maar ik ben het zelf ook, da's altijd wel prettig! :D

  BeantwoordenVerwijderen