woensdag 29 december 2010

Ogen

Gisteren ben ik bij oma wezen tekenen (zoals ik de vorige keer al zei), en we (vooral ik) hebben geoefend met het tekenen van ogen. Ik heb veel geleerd, vooral het feit dat ogen niet altijd zo perfect zijn als ik denk! Meestal zijn de ogen die ik teken altijd heel open, rond en ze hebben veel oogwit. Dat is dus meestal niet zo... Dat was dus een 'eyeopener'.

Het bovenste oog is zoals ik 'm zelf zou tekenen, zonder voorbeeld o.i.d., maar het onderste oog heb ik daarna gemaakt met een realistisch voorbeeld (oma's oog).

Vervolgens heb ik een portret van haar gemaakt om extra te oefenen (ja, ze heeft zo'n twee uur model gezeten!):
Oma (2010)
Het lijkt niet perfect, maar daar ging het ook niet om (anders had ze wat langer model moeten zitten). Haar haar is (in 't echt) ook donkerder dan dat het hier lijkt. Kortom: een hele goede oefening!

Ook bleek maar weer dat onze manier van werken heel verschillend is. Vroeger, toen ik de basisprincipes leerde (stillevens tekenen e.d.), leek mijn manier van tekenen veel meer op die van haar. Inmiddels is dat veel minder het geval. Dat is wel bijzonder om te zien - ieder gaat zijn eigen weg.

1 opmerking:

  1. Hee Anne,
    Wat ontzettend leuk deze site! Herman en Esther Vos waren net hier en we hadden het wat over kunst(ik schilder ook)toen ze jou naam noemde. Dus ik heb maar meteen jou gegoogled. :P

    Van je hobby je studie maken, ik zou het niet durven! Super gaaf! Maar ga zo door, het ziet er super leuk uit, en vooral de vooruitgang is leuk om te zien.

    Groetjes Eline IJlst (van de Herikon)

    BeantwoordenVerwijderen